Масовото ваксиниране срещу COVID-19 в Европа започва от днес. Германия и

...
Масовото ваксиниране срещу COVID-19 в Европа започва от днес. Германия и
Коментари Харесай

Масовото ваксиниране срещу COVID-19 в Европа започва от днес

Масовото имунизиране против COVID-19 в Европа стартира от през днешния ден. 

Германия и Словакия бяха измежду първите европейски страни, в които бяха сложени първите дози от имунизацията на " Пфайзер-Байонтек ", добавя Българска национална телевизия. Началото на програмата в Германия беше обещано ден по-рано в провинция Саксония-Анхалт. Ваксинирани са всичките 40 жители на старешки дом и 11-те чиновници в него. Първата доза беше за 101-годишната Едит.

Федералното държавно управление възнамерява да разпредели общо 1,3 милиона дози към 16-те немски провинции до края на годината. Центровете за имунизация в страната са повече от 400. Ваксината е доброволна и безвъзмездна.

Първият имунизиран в Словакия е член на държавна комисия за битка с пандемията.

Нямаше никакви проблеми. Дори не усетих, беше като захапване от комар ", показа след имунизацията Владимир Кречмери, член на държавна комисия.

Настроенията в Париж преди да стартира акцията са по-скоро в духа, че хората са подготвени да се ваксинират, въпреки да не са напълно уверени в ефикасността на имунизацията.

3900 флакона, съдържащи 19 500 дози, дойдоха в Париж с хладилен камион от завода на " Пфайзер " в белгийския град Пюрс. Френските здравни управляващи дефинираха момента като исторически.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР